Min vej til drømmejobbet

​Virkelig at sige farvel til mellemtilfredsheden i arbejdslivet, startede for mig, da jeg var midt i fyrrene og havde haft fokus på at være mor nogle år samtidig med, at jeg arbejdede. Jeg følte egentlig, at jeg endelig var kommet tilbage til et rigtig godt job i min branche. Jeg havde savnet faglige udfordringer og var virkelig klar til at tage fat. Men hurtigt viste det sig, at jeg syntes, det hele gik for langsomt, vi talte for meget og handlede for lidt, jeg prøvede at gøre noget, syntes jeg, bl.a. tale med min chef, få flere opgaver, men jeg kunne ikke få det til at virke. Min frustration blev større og større. Jeg begyndte stille og roligt at putte andre aktiviteter end de arbejdsmæssige ind i arbejdsdagen for ikke at føle, at tiden var helt spildt. Helt inderst inde vidste jeg jo godt, at tiden ikke ville komme igen. Det gjorde bare rigtig ondt, når jeg kom på de tanker.

Hvad skulle jeg stille op? Det spørgsmål kom til at fylde mere og mere. Mit arbejdsliv kunne ikke fortsætte på den måde, hvor jeg følte mig levende død. Til tider følte jeg mig nærmest syg af mangel på udfordringer og en form for kedsomhed. Min krop gik på arbejde og mine tanker var andre steder. Jeg begyndte at tænke på, hvad jeg brændte for og fandt mig selv surfende på nettet efter relevante efteruddannelser. Jeg fandt en meget egnet efteruddannelse, søgte ind og ventede på svar. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle finansiere uddannelsen og slet ikke, hvordan jeg skulle få fri fra arbejde til at gennemføre den. Men videre måtte jeg.

Mens jeg ventede på svar om optagelse, blev jeg faktisk mere rolig. Jeg havde jo gjort noget og skabt en form for retning i mit arbejdsliv. Jeg nåede imidlertid ikke at skulle bekymre mig om, hvor tiden skulle komme fra, fordi jeg blev opsagt. Kort forinden døede min far pludseligt. Han havde haft et godt og langt liv, så jeg vidste jo godt, at han nok ikke blev hundrede år – men alligevel kom det som et chok. Den sommer tænkte jeg virkelig over, hvordan jeg vil bruge mit liv og mit arbejdsliv. Det var en god og rolig sommer set udefra, men inde i mig, arbejdede jeg på højtryk. Jeg så tilbage på gode tider i min karriere og i mit liv.​

Hvornår havde jeg virkelig følt glæde og passion i dét, jeg gjorde? Der tegnede sig ret hurtigt et billede af, at de lykkeligste stunder, hvor jeg arbejdede og hvor tiden bare fløj afsted, var når jeg flyttede mennesker og virksomheder fra ét sted til et andet. Det var her, jeg kunne sætte hele mit analytiske apparat og min kreativitet i spil for at finde ud af, hvordan vi smart og smidigt når det mål, vi stræber efter.

Og hvor var det heldigt, at den uddannelse, jeg havde søgt ind på og blev optaget på netop handlede om forandringsledelse og den psykologi, der er knyttet hertil. Så forandring og at hjælpe mennesker og organisationer gennem forandringer, er det jeg brænder allermest for. Det giver energi og glæde i processen mod målet og en fantastisk forløsning, når målet er nået. Det er en kæmpe glæde i min hverdag nu at have en følelse af, at jeg kan folde mig selv helt ud i mit arbejde, bruge hele mit potentiale og til og med udfordre det, og hjælpe andre mennesker til at udnytte deres potentiale både personligt og når det gælder potentialet i det gode samarbejde. I dag arbejder jeg med det, jeg brænder for. Og derfor vil jeg gerne hjælpe dig til at kunne gøre det samme.

Hvad lærte rejsen mig? At komme fra at sidde i et job, hvor tiden sneglede sig afsted, og hvor jeg bare havde lyst til at gå hjem ved frokosttid hver dag – til at arbejde med passionen i mit liv, føle glæde og engagement, har lært mig, at det virkelig er vigtigt at tage sig selv seriøst og arbejde med det, der giver energi. Det har været en rejse for mig bare at finde ind til mit hjertes længsel rent arbejdsmæssigt og turde at følge den vej.

I en del af mit arbejdsliv har jeg følt mig som en fisk, der bare svømmede i samme retning som de andre uden helt at vide hvorfor. Nu ved jeg, hvorfor jeg står op hver dag og jeg ved, hvad der gør mig glad. Jeg ved, at en hjerne der prøver at lukke mit hjerte ned, gør mig syg.

Jeg ved af erfaring, at det jeg glædes ved og får energi af skal fylde mest, og mit hoved må rette sig ind efter hjertet. Selvfølgelig har jeg mit hoved med hele vejen, men mit hjerte viser mig retningen i mit liv og jeg tør nu lade mit hjerte vær medbestemmende for retningen i mit arbejdsliv.

Rejsen lærte mig mest af alt, at det hele starter hos mig selv, og det er i mig, at alle svarene til mit gode arbejdsliv ligger.

Det kan også siges med Oscar Wildes ord: At leve er det sjældneste af alt i verden. De fleste mennesker eksisterer, ikke andet.